Informasjon

Konkurranse og Mosjon

Terrenghinderløpet Fjellvikingen er klar for 2019. Bli med å ta utfordringen. Dette er en fysisk og psykisk utfordring som passer for absolutt alle. Her kan du utfordre deg selv; gå eller løp, gi deg i kast med hindrene og er det et du ikke skulle klare så gjør ikke det noe.

Fjellvikingen er Norges første terrenghinderløp i fjell. Høyeste punkt på løypa ligger på 1100 moh og laveste på 950 moh.

Fjellvikingen 2018 ble gjennomført som et fullskala løp med mange positive og konstruktive tilbakemeldinger, og vi jobber aktivt med å utvikle løpet.

Den 14.september 2019 er vi i gang igjen. Påmelding er åpen og påmeldingsavgiften stiger etterhvert som vi nærmer oss løpet. Derfor er det ingen ting å vente med, meld deg på i dag! Løypa i 2019 er på 5 km for både mosjon og konkurranseløpere. Løypa er laget slik at alle vil oppleve mestring. Hvis et hinder er for vanskelig, vil du alltid få en alternativ rute for å komme deg videre.

Løypa starter ved Spåtind Skisenter og bunnen av slalåmløypa. Den går opp gjennom lia og opp i snaufjellet. Her blir du utfordret på gjørme, vann, smale stier og ulike både naturlige og konstruerte hinder. Mellom 20 og 25 hindre møter deg i løypa. Ta med deg en venn, eller ta med deg arbeidskameratene dine og løp sammen eller løp alene. Det er opp til deg.

Blir du årets Fjellviking?
Både elite og mosjon kan bestemme om de vil løpe med eller uten tidtaking. Løpet gjennomfører du enten individuelt for å utfordre deg selv, eller sammen med en gjeng påmeldt som lag. Meld deg på hos eqtiming.no, og når du kommer og henter startnummer så gi beskjed om dere er lag eller individuell løper. Første heat i Mosjonsklassen starter kl. 12.15 og utover. Kokurranseklassen starter kl. 12.00.

Fjellvikingen har 12 års aldersgrense, hvilket betyr at man må fylle 12 år senest 31. desember 2018 for å kunne melde seg på.

Barneløp

Vi arrangerer en «Barnefjellviking» for de minste fra 3-11 år. Her kan de delta i følge med voksne. Løypa blir lagt forholdsvis flatt, og er spesielt tilpasset de aller minste. Løypa blir omtrent 1 km lang og de største ungene kan gjerne løpe runden 2 ganger dersom de har lyst til det.

Løpet starter kl. 10.00 og alle må være i mål til 11.15. På denne måten har de voksne mulighet til å komme til start kl. 12.00. Da rekker man både barneløp og voksenløp. Vi ønsker at de minste skal ha en morsom opplevelse, og kanskje få lyst til å delta på andre hinderløp. Alle deltakere får Fjellvikingmedalje og T-skjorte